Frakki vai smokki? Näin valitset sopivan juhlapuvun

Oikean puvun etsintä lähtee juhakutsusta. Kutsussa tai viimeistään juhlan ohjeistuksessa pitäisi selventää millaisessa puvussa sinne pitäisi saapua. Pukukoodeja on useita; Juhlapuku, smokki, tumma puku, puku. Kun kerrot meille juhlan pukukoodin, osaamme auttaa oikean puvun valitsemisessa.

Mikäli kutsussa lukee juhlapuku, on frakki tai tumma puku oikea valinta. Mikäli kutsussa lukee smokki tai ”black tie”, tarvitset smokin juhlaasi. Tumma puku taas tarkoittaa mustaa, tummanharmaata tai tummansinistä pukua hillityllä hopean- tai harmaanvärisellä solmiolla. Mikäli olet epävarma, autamme oikean puvun ja asusteiden valitsemisessa!

Charlston pukee sinut juhlavalmiiksi
Laadukkaat juhlapuvut kaikille

Pukukoodi omaan juhlaasi?

Jos sinulla on omat juhlat – kuten häät- tulossa voit itse valita itse pukukoodin vastaamaan juhlien teemaa, koristelua ja vuodenaikaa. Juhlapuku-etikettinä miehet käyttävät frakkia tai tummaa pukua jolloin juhlasta tulee juhlallinen ja arvokas mutta etiketti on melko tiukka. Pukukoodilla smokki, juhlat ovat heti enemmän rentoutuineita mutta pukukoodilla oletetaan miesten käyttävän smokkia. Pukukoodilla puku, voi osallistuvat miehet käyttää vapaasti valitsemaansa pukukokonaisuutta. Pukukoodeja voi myös yhistää kuten ”smokki tai tumma puku” tai siihen voidaan lisätä tarkentavia määreitä ”kesäinen puku, rento puku” jne. Muista, häät ovat omat juhlasi ja siellä jos jossain voi pukukodia soveltaa tai keksiä omansa!

Rippijuhliin ja opiskelijoiden valmistujaisiin hyvä puku on tumma tai tyylikäs puku kuten tummansininen tai harmaa. Myös musta käy hyvin ja siihen voi tuoda väriä eriävärisellä solmiolla ja taskuliinalla.

Etsitkö frakkia, smokkia tai pukua?

Vaivattomin tapa hankkia frakki, smokki tai juhlapuku on sovittaa paikan päällä. Mikäli kokoasi löytyy hyllystämme, saat puvun heti mukaan odottamatta.

Lisää kirjoituksia